Mijn favorieten

De aankoopmakelaar helpt en bespaart veel geld voor u !

Van A tot Z zorg uit handen nemen. En ook nog eens het onderste uit de kan halen in de zoektocht naar uw droomwoning. Daarom verdient een aankoopmakelaar zichzelf dubbel en dwars terug. Ervaring, expertise en een breed netwerk geven daarin vaak de doorslag. Velen die denken geld te besparen door alles in eigen hand te houden, komen dan ook bedrogen uit. 

Mensen laten zich bij de aankoop van veel luxe artikelen dikwijls uitgebreid informeren. Maar betreft de aankoop van een huis – vaak de grootste uitgave van hun leven - denken ze het zelf te kunnen. Het aankopen van een huis is echter niet alleen een kwestie van betalen en verhuizen. Voordat u zich daadwerkelijk ‘huiseigenaar’ kunt noemen, komt u terecht in de tredmolen van vaktermen, juridische procedures en vragen over de vraagprijs. Dan is het wel zo prettig als u iemand naast u heeft die u alles kan uitleggen en u begeleidt. 

Vakkundige begeleiding 
Een aankoopmakelaar is bij de aankoop van een huis de ideale partner die u vakkundig door het proces leidt van het zoeken naar de juiste woning tot en met de uiteindelijke overdrachtsakte. Neem de bezichtiging. De makelaar let op een groot aantal zaken die specifieke kennis vereisen, zoals verschillende gebreken, bouwkundige zaken en kadastrale gegevens. Indien nodig regelt de makelaar een bouwkundige keuring. Is de woningzoekende enthousiast over een woning, dan volgt het traject van onderhandeling. Doordat er twee makelaars tegenover elkaar staan, wordt sneller duidelijk wat wel en niet haalbaar is. Waardoor u het maximaal haalbare eruit sleept. 

Vergaande service 
Zijn de onderhandelingen succesvol afgerond? Dan eindigt de service voor de aankoopmakelaar nog niet. De makelaar controleert de akten die door de verkoopmakelaar en de notaris worden opgesteld. Tevens vergezelt hij u tijdens de gezamenlijke inspectie van de gekochte woning vóór de overdracht en wordt er gecontroleerd of alles volgens de koopovereenkomst is achtergelaten. De aankoopmakelaar neemt zelfs de notariële akte onder de loep. Al met al dus een omvangrijk en ingewikkeld traject. En dat kunt u het beste aan de specialist overlaten! 

Laat u informeren! 
Als NVM makelaar is Wilbrink Makelaardij als geen ander thuis in deze ingewikkelde materie van het aankopen van een woning. Uw woonwensen eens met ons delen? Kom langs op ons kantoor óf bel naar 055-5061397 óf stuur een e-mail naar: info@wilbrinkmakelaardij.nl 

Als NVM - makelaar werken we alleen voor de koper óf de verkoper !